Om Verket

Vi er VERKET,  en international kunstnergruppe bestående af fem kunstnere fra Sverige, Mexico og Danmark

Siden 2007 har vi arbejdet fra fælles atelier på Frederiksberg og udstillet enkeltvis og sammen, nationalt og internationalt.

Vi er fire malere og en billedhugger, der arbejder med forskellige teknikker så som akryl, olie, emaljemaleri, grafik, keramik, bronze og sten. Tilsammen tilbyder vi et bredt spektrum af udtryksformer, og vi har vores spontane og fri tilgang til arbejdet med kunsten.

Vi arbejder solo med egne projekter, men af og til krydses vores arbejdsområder i fælles projekter, der giver nogle helt nye udtryksformer og overraskende åbninger.

Arbejdet side om side, midt på Frederiksberg med indflydelse fra Latinamerika og Skandinavien, giver individuelle og fælles værker, som bliver udstillet herhjemme og i udlandet.

Vi er:

Adam A. Bengtsson, Sverige
Billedkunst, Olie/Akryl

Carsten Fun Jensen, Danmark
Billedhugger Bronze/Marmor/Granit/Keramik

Simon Fellah, Danmark
Billedkunst, Akryl/Tegning​

Jacob Herskind, Danmark
Billedkunst, Akryl/Grafik

Solo & fælles har vi udstillet steder som:

Bredgade Kunsthandel, Martin Asbæk Galleri, Nuuk kunstmuseum, Art Angels Amsterdam-NL, De Galerie Den Haag NL, Frederikshavn Kunstmuseum, Gimsinghoved Kunstcenter, Galeria Arte 21 La Paz/Bolivia , Centro Cultural Petroperú Lima, Galleri PI, A+C Galería de Arte Mexico City, Galleri Moment Ängelholm S, Voigt Esbjerg, Belle Art Gallery Vejle, m.m.

Vores adresse er Sankt Knudsvej 34, 1903 Frederiksberg C

Fælleskabet

Vi har valgt navnet Verket som fællesbetegnelse for vores gruppe af fem kunstnere, der siden 2007 har arbejdet sammen med det formål at inspirere, provokere og hjælpe hinanden. Samarbejdet udvikler sig til stadighed, og det sker med afsæt i det fælles atelier i et tidligere elektricitetsværk på Frederiksberg. Her kan vi arbejde sammen, men også hver for sig. Og her udstiller vi vores værker, og her viser vi gæster som eksempelvis kunstforeninger, virksomhedsgrupper og skoleklasser – om vi gør det sammen eller hver for sig, det afhænger helt af situationen.

Det er også disse fysiske rammer, der er udtrykt i navnet på ikke blot vores gruppe, nemlig Verket, men også i fælleskabets bærende ide, der er nedlagt i vores logo. Vi er fem aktive og individuelle kunstnere, der udvikler sig i et fælles rum af gensidig respekt og åbenhed for så at manifestere os på fem forskellige måder.

Vi er nemlig forskellige, ikke blot i det kunstneriske udtryk og i valget af materialer, men også i alder, i nationalitet og arbejdsrytme. Vi oplever forskellighederne som en styrke, for det er i den sokratiske dialog, at nye opfattelser tager form, og det er i det uventede, det provokerende og det spontane, at god kunst opstår. Så kan man altid diskutere, hvad kunst er, og den debat tager vi hellere end gerne, ikke blot indbyrdes men også med andre.

Kontakt den enkelte kunstner

Carsten Fun Jensen
Dr. Priemesvej 11, 4.sal
1854 Frederiksberg C

M: 2179 1588
Skriv en mail

Web: www.verket.dk

Adam A Bengtsson
Sct. Knuds vej 34
1903 Frederiksberg

M: 2380 3113
Skriv en mail

Web: www.adama.dk

Simon Fellah
Danasvej 2,
1910 Frederiksberg C

M: 22840284
Skriv en mail

Web: belle-art.dk

Kaare Nielsen
Bülowsvej 14b 1th,
1870 Frederiksberg

M: 2982 7949
Skriv en mail

Web: kaarenielsen.nu

Jacob Herskind
Fønsskovvej 31
5580 Nørre Aaby

P: 6442 1162
M: 4046 6934
Skriv en mail

Web: jacobherskind.dk

 

Per Ungfelt
Forretningsfører og kontaktperson

Teglholm Tværvej 3, 5.
2450 København SV

M: 27 26 11 08
Skriv en mail

 

Alle fotos er taget af Claus Sletting