Carsten Fun Jensen

Dr. Priemesvej 11, 4. sal, 1854 Frederiksberg C

M 2179 1588
Skriv en mail
W verket.dk

Carsten Fun Jensen

Billedhugger Bronze/Marmor/Granit/Keramik

Født København 1954

Mine skulpturere er meget nonfigurative og med bløde former, og med det klare budskab at pirre beskuerens fantasi og sanser mest mulig. Det første indtryk er måske en liggende kvinde. Går man på opdagelse i skulpturen og bruger sin fantasi, ja så kommer der helt andre figurer og former frem.

Jeg er begyndt at tænke de tomme felter ind i mine skulpturer. De tomme felter kan være en skulptur i skulpturen, og de giver et vigtig bidrag til oplevelsen af skulpturen, især hvis den bliver belyst og derved danner forskellige skygger i forhold til lysets vinkler.

Jeg arbejder fortrinsvis i bronze, fordi netop bronzen har den fantastiske glød i materialet, og så kan det patineres i utrolig mange nuancer, der hver på sin måde fremhæver skulpturens mange former. Et element der også betyder meget for mig, når jeg arbejder med skulpturer er fordybelsen, det at gå ind i sig selv og glemme tid og sted og kun tænke på skulpturens tilblivelse med gode former.

En god skulptur er for mig, når jeg ser den og formerne bare spiller sammen, og jeg ikke kan lade være med at føle formerne, som giver mig en helt ny og anderledes sanselig oplevelse.