Rama King Nash

Nakskovvej 41, 2. tv., 2500 Valby

M 6127 0417
Skriv en mail

W ramakingnash.dk

Rama King Nash

Billedkunst, Olie/Akryl/Grafik/Emalje

Født den 22. januar 1976 i Mexico City.

Jeg er en kosmopolit med danske og mexicanske rødder, som ser verden fra forskellige perspektiver. Det universelle ved mennesket og alle de elementer og faktorer, der differentierer en kultur fra andre, er noget jeg tit henter inspiration til i mine værker. Verden bliver lille, hvis man hægter sig på rutinen, og hvis man sjældent ser og oplever nye ting.

Jeg er født og opvokset i Mexico, og jeg har studeret på kunstakademiet der. Den mexicanske fortællings tradition med Posada, Rivera og Toledo i spidsen har været med til at forme min egen måde at fortælle historier på. På den anden side er jeg i familie med Jørgen Nash, Lis Zwick og Asger Jorn, hvilket har haft stor betydning i mit syn på kunst. Derfor består mit visuelle sprog af en sammensmeltning af det intuitive og syntetiske fra abstrakt kunst, det impulsive ved ekspressionistisk kunst og det fortællende fra figurativ kunst. For mere information: www.ramakingnash.dk

Jeg arbejder med næsten alle slags teknikker og bliver stærkt inspireret af de materialer, jeg arbejder med undervejs. Det er selve den kreative proces, der fascinerer mig allermest ved at arbejde med kunst.
Jeg starter ud med en ide, men arbejdsprocessen er som en dialog med værket, den udfolder sig og bliver til meget mere, end man havde regnet med. Nogle af mine yndlings teknikker er olie på lærred, akryl på hvad som helst, emalje på stål eller kobber, ætsning, akvatinte, linoleum, litografi, pyrografi, collage og installation.

Mit visuel sprog er figurativ kunst, der er lidt tegneserie over mine figurer, jeg kan godt lide at tegne motiverne op med sort eller blåt og efterfølgende farvelægge dem med prikker. Jeg er meget glad for den optisk effekt, de giver, det er som om der opstår en vibration mellem forgrund og baggrund med prikkerne. Jeg begyndte at bruge prikker inspireret af Popkunst og såkaldt primitiv kunst og desuden inspireret af mexicansk kunsthåndværk, som jeg bruger i en nutidskunst kontekst.

“Luna”, Emalje, 35×35 cm, 2017

“Groenlandia”, Akryl, 120×90 cm, 2017

“Poema”, Akryl, 180×120 cm, 2017